החברה העירונית ראשון לציון, תרבות, ספורט, נופש - עמוד הבית

החברה העירונית ראשל"צ לתרבות, ספורט ונופש בע"מ
מתכוני בריאות וכללי אכילה נכונה

דברים שחשוב לנו לדעת, אולי לא נוכל לקיים את

כולם, אבל הידיעה תגרום לנו להשתדל קצת יותר...

 

דגנים מלאים

הייחוד של הדגנים המלאים הוא בכך שהם לא רק מזינים אותנו, הם גם עוזרים לגוף לנקות את עצמו. בנוסף, הסוכר שבהם, נספג יותר לאט אל תוכנו, וכך הגוף יכול ליצור לו מאגרים של גלוקוזה לשימוש ובמשך הזמן, נרגיש פחות צורך במתוק. את הדגנים המלאים כדאי להשרות יום לפני הבישול במים ומידי פעם להחליף מים.

 

דגנים וקטניות כדאי לקנות אורגניים

נעדיף תמיד קטניות אורגניות פשוט בגלל דרך הייבוש שלהם.
הקטניות שאינן אורגניות, מיובשות בהקרנה (כמו מיקרו).
ייבוש באופן זה מפרק את המרכיבים שבהן ומוריד מהערכים שלהם.

 

שומן ושמן

השמן המזוכך, עובר בתהליך הייצור שלו תהליכים שהופכים אותו לרעיל.
שמן בכבישה קרה, לעומת זאת, הוא שמן בריא ומנקה את הגוף.

אנחנו יודעים שכדי לנקות שמן, צריך שמן (זפת מורידים עם נפט, למשל).
לשומן הטוב יש את היכולת לשטוף החוצה שומן רע.
מאכלים שלהם היכולת
לעשות זאת: טחינה, אבוקדו, שמן זית.
שומן הוא חשוב לצורך ספיגה של
וויטמינים מסוימים: הגזר, למשל - כשאנו מבשלים אותו עם עוף או עם מעט
שמן זית, הערכים התזונתיים שלו עולים פי 500!!!

 

דברי חלב

מוצרי חלב מספקים לנו סידן - ממש לא. בטחינה, חלבה, סומסום, 
יש סידן רב יותר מאשר במוצרי חלב. חלב אשר הוסיפו לו סוכר הופך
להיות רעלי עבורנו. הוא מגביר תופעות כמו ליחה ונזלת ומקשה על
המערכת החיסונית. זה כולל כמעט את כל מעדני הילדים המוכרים:
"דני", "באדי", "גמדים" ועוד מוצרים שאנחנו בטוחים שבריאים להם.
מומלץ לעבור לחלב סויה או חלב עיזים ומוצריהם.

 

מוצרי דיאט

לא רק שהם לא ממש שומרים לנו על המשקל, הם מזיקים לבריאות שלנו.
תחליפי הסוכר המוכרים בתעשייה אינם טובים לנו. עדיף לשתות ולאכול
מוצרים רגילים, אך פשוט להוריד בכמויות.

 

היחס בצלחת

בצלחת שלנו, בכל ארוחה, אנחנו רוצים שיהיו לנו הכי מעט חלבונים (בשר, דגים, ביצים), פי 2 פחמימות  (לחם מדגן מלא, קטניות, תפוח אדמה, פסטה) והכי הרבה ירקות, גם מבושלים וגם חיים. בצורה זאת האוכל נספג הכי טוב שאפשר.


לדוגמא, כל חיי אני אוכלת המון בשר ותמיד חסר לי המוגלובין. לא ידעתי לאורך כל השנים, כי כאשר אני אוכלת את הבשר ללא ירקות לידו, הוא פשוט אינו נספג ומתעכל כמו שצריך, וכך גופי לא מקבל ממנו את שדרוש.

 

 

כותבת המאמר: לימור שלום

הצטרפו אלינו ברשתות החברתיות
Banners
דלג על Banners
עבור לתוכן העמוד